Így készülök a nyárra vállalkozóként

Nemrég egy kedves ismerősöm azon viccelődött, hogy mindenki úgy készül a nyárra, mintha még iskolások lennénk, pedig felnőttként nem sok minden változik nyáron. 

Mielőtt kisiskolás gyerek anyja lettem, én is osztottam a véleményét. 

Most azonban már május eleje óta azon vagyok, hogyan oldjam majd meg vele azt a két hónapot, mert kevés segítség lesz benne. 

Ne érts félre, nem panaszkodom, hiszen azért lettem „solopreneur”, hogy ne kelljen engedélyt kérnem a főnökömtől, rugalmasan beoszthassam az időmet és többet lehessek a fiammal. 

Ráadásul imádom, amit csinálok! És minden reggel örömmel nyitom fel a laptop tetejét. ✨

Elárulom most neked, hogy készültem elő erre az időszakra:

01. TISZTÁBAN VAGYOK A MINIMUMMAL

Mire van szükség ahhoz, hogy továbbra is a közönség szeme előtt legyek? Listát írtam, mérlegeltem és kiválasztottam azokat a területeket, csatornákat, amik nyáron pihenhetnek. 

Nyáron rendszeresen fogok posztolni az Instagramra (de ritkábban) és feltűnök IntaStory-ban, hetente küldök hírlevelet, dolgozom a zárt csoportom anyagain, de nem készítek heti Podcastot (csak spontán).

Nem tartok rendszeresen tanácsadásokat, csak néhányat vállaltam el, ugyanakkor bevezetek egy új online Audit formát a nyárra. Figyeljétek! 

02. ÚJRAHASZNOSÍTOM A JÓL TELJESÍTŐ TARTALMAIMAT

Fontosnak tartom a tartalom tudatos újrahasznosítását, és erre a nyár a legjobb alkalom. Jelenleg 332 posztom van az Instagramon, aminek jelentős része most is érvényes, és sokan még nem látták. 

Ne félj hozzányúlni ahhoz, amit egyszer már megírtál. 

03. FELTÖLTŐDÖM

És a legfontosabb. A nyár nem csak egy kötelező lelassulás. Vállalkozónak lenni nehéz, olykor kifejezetten az. Fáradt vagyok sok szempontból, lemerültem és emiatt gyakran borúsan látom a jövőt. Ilyenkor kell időt szánni arra, hogy feltöltődjünk. Napsütéssel, sétákkal, könyvekkel és együtt töltött idővel. ☀️