Volt már életem során néhány vállalkozásom, többek között ruhakölcsönzőm és online magazinom. És ennél ezerszer több ötletem, amikből végül nem lett semmi. Hogy miért nem? 

Azok mögött egyedül álltam és soha nem jutottam el az ötleteléstől az első lépésig. 

Bánom-e utólag? Nagyon. 

Hogyan kellett volna másképp csinálni? Ma már tudom és gyakran alkalmazom is, ezért szeretném veled is megosztani. Mert tudom, hogy ez az egyszerű lépés mennyire nehéz!

Hogyan vágj bele? Vágj bele!

A legtöbb ember sosem kezd bele abba, amit eltervezett, megálmodott. Kifogást nagyon könnyű találni (nincs időm, nincs pénzem stb.), amik mind abból a félelemből táplálkoznak, hogy olyan dologra szeretnének már előre tudni a választ, ami teljes mértékben a jövő zenéje. 

Mondok egy példát: “Mi lesz majd, ha kinövöm a helyet és újat kell bérelnem valahol? Nehéz folyamat lesz. Amúgy nincs is időm munka mellett elindítani a vállalkozást, tuti bukás lenne. Oké, inkább várok…” Hopp és a probléma megoldva. A mi lesz, ha típusú kérdés megválaszolása elnapolva. Sajnos ilyenek vagyunk. 

Talán kicsit fájdalmas és nehézségekkel jár elindítani egy vállalkozást, de inkább az fájjon, mint az, hogy soha nem tettél egyetlen igazi lépést sem az érdekében!

“Oké, Andi, kezdek készen állni, győzz meg!” Lássuk 🙂

1. Ha te nem csinálod, megcsinálja más! Cselekvés nélkül az ötlet nem ér semmit. Ne gondold, hogy valami egyedi és csak neked jutott eszedbe. Ebben a pillanatban is emberek ezreinek a fejében vetődik fel ugyanaz az ötlet. A kérdés csak az, hogy ki lesz közülük az egyetlen, aki majd meg is csinálja. 

2. Kezdd el és utána tanulj, ne pedig tanulj és utána akard elkezdeni! A legtöbbet a gyakorlatban lehet tanulni és nem elméletben. Fogadd el a lehetőséget, amit az élet eléd tett és a HOGYAN-t majd elsajátítod közben. 

3. Ha meg sem próbálod, az rosszabb, mint ha megpróbáltad volna, de nem sikerül. Az utóbbiból ugyanis vezet tovább út, ahol a tapasztalataidat, a tudásod kamatoztathatod. Az elsőből viszont nem vezet sehova. 

4. Vágyj a folyamatos fejlődésre! Ne te legyél a legokosabb, ne kényelmesedj el, hanem te legyél az, aki mindig nyitott és tanul. Emlékszel, hogy néhány évtizede mit mondtak az emberek az újonnan terjedő internetre? És arra, hogy mit mondtak a Facebookra? A mobiltelefonra? A videózásra? A Bitcoinra? A TikTokra? Ha arra vársz, hogy te legyél benne a legjobb, mielőtt elkezdenéd, akkor lemaradsz!

Mit gondolsz, készen állsz? 
Pedig készen állsz!

Leave A Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük